Sobre Refet Bcn

…unes línies sobre Refet Bcn.

Sempre he deixat anar la meva creativitat amb les mans, ja sigui pintant, fent pastisseria o teixint. La influència materna, a part de dur-la als gens, és evident. A casa la meva mare sempre estava teixint, pintant, cuinant plats més artístics del normal, o ajudant-nos amb les feines plàstiques que ens encarregaven a l’escola. Ja de petita jo em feia les meves bufandes, feia ganxet o punt de creu, i feia pastissos pels diumenges.

També m’ha agradat sempre trobar la utilitat dels objectes que m’envolten i reutilitzar el que ja no serveix per donar-li una segona vida.

Així, amb la combinació de deixar sortir la creativitat i crear peces útils neix Refetbcn, un projecte que vol donar una segona oportunitat als teixits de cotó que ja no es fan servir, ja siguin de casa o com a excedent industrial.

 

TEIXIT DE COTÓ

El fet de teixir amb cotó no és casual, volem fer servir un teixit respectuós amb l’entorn i que el puguem dur tot l’any. També que sigui apte per totes les pells, fins i tot les més delicades de petits i grans, que les al·lèrgies són cada dia més comunes.

 

PERQUÈ REFETBCN?

Refetbcn té el nom derivat del reciclatge, del fer i desfer fins trobar un producte que ens agradi, sempre de producció limitada perquè és 100×100 fet a mà, fet que li aporta originalitat i sostenibilitat. També és el nom de l’autoaprenentatge, la investigació i de poder posar al mateix sac els aprenentatges de la vida per refer-nos a nosaltres mateixos i trobar la manera de viure que més ens afavoreixi, compatibilitzant la vida laboral amb la familiar.