Sobre Refet Bcn

 

…unes línies sobre Refet Bcn.

Sempre he deixat anar la meva creativitat amb les mans, ja sigui pintant, fent pastisseria o teixint. La influència materna, a part de dur-la als gens, és evident. A casa la meva mare sempre estava teixint, pintant, cuinant plats més artístics del normal, o ajudant-nos amb les feines plàstiques que ens encarregaven a l’escola. Ja de petita jo em feia les meves bufandes, feia ganxet o punt de creu, i feia pastissos pels diumenges.

També m’ha agradat sempre trobar la utilitat dels objectes que m’envolten i reutilitzar el que ja no serveix per donar-li una segona vida.

Així, amb la combinació de deixar sortir la creativitat i crear peces útils neix Refetbcn, un projecte que vol donar una segona oportunitat als teixits de cotó que ja no es fan servir, ja siguin de casa o com a excedent industrial.

FILOSOFIA DE MARCA

La sostenibilitat és el pilar de la nostra marca, així va començar, pensant en donar un segon ús a materials de primera qualitat i que són cada vegada més escassos. Ens preocupa i sobretot ens ocupem d’avançar al màxim envers la sostenibilitat, fent camí per tenir cura del nostre entorn. Molts dels nostres productes estàn teixits amb materials d’excedent industrial, donant-los un segon ús i sense generar nous residus. Altres estan teixits amb cotó reciclat, que tot i que produeix algún típus de residu ens ajuda a ser sostenibles reaprofitant materials. Cal ser conscients que la matèria prima no és infinita i reaprofitar-la.

 

TEIXIT DE COTÓ

El fet de teixir amb cotó no és casual, volem fer servir un teixit respectuós amb l’entorn i que el puguem dur tot l’any. També que sigui apte per totes les pells, fins i tot les més delicades de petits i grans, que les al·lèrgies són cada dia més comunes. És un material que permet transpirar la nostra pell i ens abriga quan fa fred.

 

PERQUÈ REFETBCN?

Refetbcn té el nom derivat del reciclatge, del fer i desfer fins trobar un producte que ens agradi, sempre de producció limitada perquè és 100×100 fet a mà, fet que li aporta originalitat i sostenibilitat. També és el nom de l’autoaprenentatge, la investigació i de poder posar al mateix sac els aprenentatges de la vida per refer-nos a nosaltres mateixos i trobar la manera de viure que més ens afavoreixi, compatibilitzant la vida laboral amb la familiar.

 

 

Comments (0)

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*