Les 6 propietats principals del cotó // Las 6 propiedades principales del algodón

Les 6 propietats principals del cotó // Las 6 propiedades principales del algodón
07/03/2018 refetbcn

[CAT] Molt sovint ens pregunteu de quin material són els nostres colls, bufandes i xals, i si són adequats per usar a l’hivern. Avui us volem explicar perquè el cotó és el material que fem servir principalment en les nostres creacions.
Fem una mica d’història, només 5 cèntims. El cotó és originari de l’Índia, tot i que també es coneix el seu ús a l’antiguitat a Egipte i Mèxic. Des dels seus inicis va gaudir de bona fama i va ser molt usat degut a les seves propietats. I és que el cotó és:

Transpirable: deixa sortir la suor, fent que no se’ns refredi la pell a l’hivern per culpa de la humitat i no ens engavanya quan fa calor.
Hipoalergènic: dermatològicament testat, disminueix i ajuda a protegir la pell d’irritacions i al·lèrgies. Això el fa molt apropiat per a peces que toquin directament la pell, com els nostres mocadors i bufandes
Suau: té un tacte agradable que permet dur la roba en contacte amb la pell i no sentir que ens molesta
Durabilitat: és resistent i fort, tant a les elevades temperatures com al rentat a màquina
Versàtil: permet el tenyit en qualsevol color, fet que ens ajuda a poder gaudir d’una gama de colors inesgotable.
Protector solar: ens ofereix protecció respecte els rajos UVA
Oi que enteneu perquè el fem servir tant a les peces d’hivern com a les d’entretemps? A RefetBcn fem servir diferents tipus de teixits de cotó.
Per una banda el teixit del excedent industrial, per als colls tubulars, amb botó, o les nostres diademes; per l’altra la cinta de cotó lleugera i suau dels nostres xals i jaquetes; i per altra els nostres xals triangularsde cotó barrejat amb d’altres materials com la viscosa o el polièster, que li donen un tacte i una caiguda especial i afavoridora.

Visiteu la nostra botiga i gaudiu de tots ells 🙂

[ES] Muy a menudo nos preguntáis de qué material son nuestros cuellos, bufandas y chales, y si son adecuados para usar en invierno y entretiempo. Hoy os queremos explicar porqué el algodón es el material principal que usamos en nuestras creaciones.
Haciendo un breve repaso histórico, sabemos el algodón es originario de la India aunque también se conoce su uso en el antiguo Egipto y Méjico. Desde sus inicios tuvo buena fama y siempre ha sido uno de los tejidos más usados, debido a sus múltiples propiedades. Y es que el algodón es:

Transpirable: permite salir el sudor, con lo que no se enfría nuestra piel en invierno por culpa de la humedad i no nos agobia cuando hace calor.
Hipoalergénico: dermatológicamente testado, disminuye y ayuda a proteger la piel de irritaciones y alergias. Esto lo hace muy apropiado para piezas de ropa que toquen directamente la piel, como nuestros pañuelos y bufandas
Suave: tiene un tacto agradable que permite llevar la ropa en contacto directo con la piel y no sentir que nos molesta
Durabilidad: es resistente y fuerte, tanto a las elevadas temperaturas como al lavado a máquina
Versátil: permite el teñido con cualquier color, hecho que nos ayuda a disponer de una gama de colores inagotable
Protector solar: nos ofrece protección frente a los rayos UVA
¿A que ahora entendéis porqué lo usamos tanto en piezas de invierno como en las de entretiempo? En RefetBcn usamos distintos tipos de tejidos de algodón.
Por un lado tejido de excedente industrial, para los cuellos tubulares, con botón, o nuestras diademas; por otro la cinta de algodón ligera i suave para nuestros chales y chaquetas; y por otro nuestros chales triangularesde algodón mezclado con otros materiales como la viscosa o el poliéster, que le dan un tacto y una caída especial i favorecedora.

Visitad nuestra tienda y disfrutad de todos ellos 🙂