Joan Rojas

Joan Rojas
07/02/2018 refetbcn
In Uncategorized

[CAT]

Avui us vull parlar de Joan Rojas, un empresari i emprenedor que va creure en una idea y va arribar molt i molt lluny. Podria haver parlat d’ell abans, però com passa sovint parlem d’algú quan ja no està entre nosaltres, i és que va morir a principis de 2018. Amb aquest escrit volem agrair-li la seva brillant idea 😉

Joan Rojas va ser qui va dissenyar el que era un “tapaboques”, una espècie de mocador que protegeix el coll i el cap i que ell va registrar amb el nom de la seva marca: Buff. Ja existien alguns models, sí, però no tan originals, ni acolorits, ni amb materials agradables pel nostre coll. Ell feia servir un buf militar però no li acabava d’anar bé, així que va decidir crear-ne un amb més personalitat i més pràctic, i ho va encertar de ple ja que s’ha fet conegut a nivell mundial.

I perquè us parlo d’aquest senyor també? En part perquè a RefetBcn teixim bufs i li hem “copiat” la idea d’aquest producte que es reprodueix ja de mil maneres. Els nostres són unisex, per home, dona i nens, i els teixim sempre en cotó, ja siguin d’una o dues voltes. També perquè la seva idea va sorgir d’una necessitat personal, anava en moto i li calia una peça per abrigar-se el coll com la que va crear. Nosaltres teixim en cotó per evitar les al·lèrgies a la llana, i perquè costa trobar productes al nostre gust i en un material noble com el cotó (en trobem, però pocs!).

Per altra banda, també us hem volgut parlar d’ell perquè ha sigut després de la seva mort que hem descobert que era català i no nascut a l’altra punta del món. Però sobretot ens ha agradat la seva filosofia de vida, la seva manera de creure en una idea i lluitar per aconseguir-la. En una entrevista improvisada que li van fer fa un parell d’anys, acabava amb un consell per tots aquells que volem donar vida al nostre prejecte: si creus el alguna cosa segueix i segueix…. i en això estem.

[ES]

Hoy os quiero hablar de  Joan Rojas, un empresario y emprendedor, que creyó en una idea y llegó muy muy lejos. Podría haber hablado de él con anterioridad, pero como pasa a menudo hablamos de alguien cuando ya no está entre nosotros, y él falleció a inicios de año. ¡Sirva este escrito para agradecerle su ingenio!

Joan Rojas fue quien diseñó lo que era un “tapabocas”, una especie de pañuelo que protege cuello y cabeza y que él registró con el nombre de su compañía: Buff. Ya existían algunos modelos, sí, pero ni tan originales, ni coloridos, ni con materiales agradables al cuello. Él usaba uno militar pero no le iba muy bien, así que decidió crear uno con más personalidad y más práctico, y lo bordó, porque se ha hecho mundialmente conocido.

¿Y porqué os hablo de este señor? En parte porque en RefetBcn tejimos bufs y le hemos “copiado” la idea de este producto que se reproduce de mil maneras. Los nuestros son unisex, para hombres, mujeres y niños, y los hacemos tejidos en algodón, de una o dos vueltas. Y porque su idea surgió de una necesidad suya, iba en moto y necesitaba una prenda como la que creó. Nosotros tejemos en algodón para evitar las alergias a la lana, y porque cuesta encontrar productos a nuestro gusto y en un material noble como el algodón (los hay, pero pocos).

En parte también hemos querido hablar de él porque tras su muerte descubrimos que era catalán y no nacido en la otra punta del mundo. Pero sobretodo nos ha gustado su filosofía de vida, su manera de creer en una idea y luchar por conseguirla. En una entrevista improvisada que le hicieron hace un par de años, terminaba con un consejo para todos aquellos que queremos dar vida a nuestro proyecto: si crees en algo sigue y sigue… así que en ello estamos.